جستجو
تماس با ما
همه دسته بندی ها
    منو بسته
    بازگشت به همه

    روش نگهداری پپرومیا قاشقی

    روش نگهداری پپرومیا قاشقی

    پپرومیا

    پپرومیا (Peperomia spp.) با بیش از 1000 گونه شناخته شده، متعلق به یک جنس شگفت انگیز از گیاهان گرمسیری بومی مکزیک، آمریکای جنوبی و دریای کارائیب است. این گیاهان دلچسب و جذاب دارای برگ های ضخیم و گوشتی هستند که قدرت آنها را برای تحمل خشکی بالا می ببرد. اگر شانس زیادی در مورد نگهداری گیاهان آپارتمانی گلدار نداشته اید، از شاخ و برگ های زینتی پپرومیا حتما استقبال خواهید کرد. برگ های آن می تواند بافت دار و یا صاف به رنگ های قرمز، سبز، خاکستری و بنفش باشد. گیاهان در جنس peperomia با وجود برگهای رنگارنگ، مرمری، یا جامد؛ بزرگ، قلبی شکل یا کوچک به عنوان یکی از متنوع ترین انواع گیاهان به نظر می رسند که اغلب تشخیص اینکه آیا از یک نژاد هستند یا نه کار دشواریست. همه گیاهان پپرومیا نگهداری آسان و راحتی دارند، کند رشد هستند و در تمام طول سال قابل کاشت هستند.

    انواع پپرومیا

    صدها گونه مختلف از گیاهان پپرومیا وجود دارد که بسیاری از آنها گیاهان آپارتمانی استثنایی را می‌سازند. برخی از محبوب‌ترین واریته‌ها عبارتند‌از:

    • Peperomia verticillata 'Belly Button': گونه‌ای چشم نواز با فرم فشرده و برگ‌های ریز که تا حدودی یادآور گیاه اشک بچه است.
    • Peperomia metallica var. colombiana: گیاهی خیره‌کننده و سه رنگ با شاخ و برگ‌های برنز، نقره‌ای و قرمز
    • پپرومیا نیتیدا (کوپید پپرومیا): گونه‌ای ایده‌آل برای سبدهای آویزان، همراه با برگ‌های قلبی شکل که لبه‌های خامه‌ای دارند.
    • P. perciliata: گونه‌ای دنباله‌دار که عادت رشدی زیادی دارد و شاخ و برگ‌های بیضی شکل و ساقه‌های قرمز تولید می کند.
    • Peperomia caperata 'Suzanne': گیاهی منحصر به فرد با شیار‌های ما‌بین پهنک‌های عمیق برگی و پهنک‌هایی به رنگ نقره ای

    گیاه پپرومیا یک انتخاب هوشمندانه برای علاقه مندان مبتدی در امر نگهداری گیاهان آپارتمانی است. علاوه بر نگهداری آسان، آنها گیاهانی بخشنده هستند و برخی بی توجهی ها و نا ملایمت های خوش خیم را تحمل می کنند، همچنین تنوع چشمگیر آنها در رنگ ها و بافت های موجود سبب می شود که بتوانید مجموعه ای جالب از گیاهان را برای هر سبک و فضایی جمع آوری کنید، که همه آنها به مراقبت یکسان نیاز دارند.

    پپرومیا را در گلدانی با سوراخ های زهکشی کافی، با استفاده از مخلوط گلدان ارکیده بکارید، سپس گیاه را در نور غیر مستقیم روشن قرار دهید. گیاهان پپرومیا به توجه کمی نیاز دارند. فقط باید زمانی که خاک خشک شد آنها را آبیاری کنید. غذای گیاهی یا کود به ندرت ضروری است.

    نیازها:

    نور: گیاهان پپرومیا برای حفظ رنگ شاخ و برگ پر نشاط خود به نور متوسط ​​تا روشن نیاز دارند. نور صبحگاهی و نور فیلتر شده خوب است یا می توانید 12 تا 16 ساعت نور مصنوعی ایجاد کنید. نور ناکافی منجر به تولید برگ های کمتر، ریزش آنها و رنگ های ضعیف برگها می شود. از اشعه مستقیم خورشید باید اجتناب شود، زیرا می تواند برگ ها را بسوزاند.

    خاک: بسیاری از گونه‌های گیاه پپرومیا به صورت اپی‌فیت رشد می‌کنند، به این معنی که در طبیعت، بر روی تنه یک درخت مستقر شوند و ریشه‌های خود را به زیر پوسته‌ی در حال پوسیدگی آن هدایت کنند. کلید یک پپرومیا شاداب و خوش رنگ و لعاب، انتخاب ترکیبی از خاک است که این شرایط را تقلید کند. بافت درشت، پوک و اسیدی. خاک گلدان ارکیده معمولاً برای پپرومیا مناسب است، اما خاک گلدان معمولی نیز در شرایطی که یک مشت پیت ماس ​​یا ورمی کولیت (مقاله معرفی 9 نوع بستر کشت موجود در بازار را مطالعه کنید) با آن مخلوط شود جواب می دهد.

    آبیاری: پپرومیا دارای برگ‌های آبداری است که نشان می‌دهد این گیاهان برای حفظ شادابی خود نیازی به آبیاری مکرر ندارند. بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود. نگه داشتن پپرومیا در شرایط خشکی بهتر از مرطوب بودن خاک است. خاک خیس می تواند منجر به پوسیدگی ریشه و مشکلات پشه قارچی شود.

    دما و رطوبت: دمای مطلوب برای رشد و نمو پپرومیادر فضای باز در حدود 15 تا 25 درجه سانتی گراد است، گیاهان پپرومیا نسبت دما‌های نزدیک به صفر حساس هستند و آنها را نمی توان در معرض تنش دماهای کمتر از صفر درجه سانتی گراد قرار داد. گیاهان پپرومیا به عنوان یک گیاه گرمسیری، محیط گرم و مرطوب را ترجیح می دهند، به خصوص در ماه های تابستان که در بالاترین سطح رشد و نمو خود است. جهت افزایش رطوبت در منزل در طول فصل تابستان، آن را روی سینی سنگریزه و آب قرار دهید تا رطوبت محیط را افزایش دهید، یا یک دستگاه مرطوب کننده فضا در مقیاس کوچک تهیه کنید و در نزدیکی آن قرار دهید.

    تقویت و کود دهی: وقتی صحبت از کود دهی به گیاهان پپرومیا می شود، کمترین مقدار هم، برای آن زیاد است. تغییر رنگ یا افتادن برگ ها معمولاً نشانه نور ناکافی یا آبیاری زیاد است، نه تغذیه نامناسب. پپرومیا به عنوان یک اپی‌فیت با رشد کند، می‌تواند تمام عمر خود را بدون کود تکمیلی ادامه دهد و آنچه را که نیاز دارد از محیط کاشت خود دریافت کند.

    هرس: گیاهان پپرومیا را در اوایل بهار به آرامی هرس کنید تا فرم ساقه‌های لخت و پراکنده اصلاح شود. می توانید آنها را با انگشتان خود بچینید و یا با قیچی هرس جدا کنید. بریدن انتهای هر ساقه و جدا کردن اولین دسته از برگ های روئیده شده با هدف تشویق برای انشعاب بیشتر، به حداکثر رساندن ظاهر سرسبز گیاه کمک می کند..

    تعویض گلدان و تکثیر پپرومیا: گیاه پپرومیا را می توان در هر زمانی تکثیر کرد، اگر چه در فصل بهار که رشد آن فعال تر است بهترین زمان محسوب می شود. اگر قصد دارید گیاهان خود را در بهار هرس کنید، می توانید ساقه‌های اضافی هرس شده را بردارید و به راحتی از آن قلمه ساقه تهیه کنید. تکثیر از طریق قلمه ساقه به ترتیب زیر است:

    ابتدا به قلمه های هرس شده، قیچی استریل، یک گلدان کوچک، خاک گلدان یا مخلوط خاک سبک، بسته بندی پلاستیکی و مکانی با نور روشن نیاز دارید. حداقل 3 سانت از ساقه تک برگی را از گیاه مادر جدا کنید. قلمه را در یک ظرف کوچک پر از خاک گلدان قرار دهید و انتهای ظرف را سوراخ کنید. آن را در یک نقطه روشن با نور غیر مستقیم زیاد قرار دهید. با پوشش پلاستیکی بپوشانید تا یک محیط گلخانه ای کوچک ایجاد کنید تا به حفظ رطوبت کمک کند.

    به طور مداوم آبیاری کنید و هرگز اجازه ندهید خاک خشک شود. ریشه ها در عرض چند هفته تشکیل می شوند. سپس، می توانید قلمه را به محض اینکه مقداری رشد کرد، به یک ظرف بزرگتر انتقال دهید.

    گیاهان پپرومیا را می توانند سال ها در یک ظرف نسبتا کوچک نگهداری کنید. ریشه زایی کم به همراه سرعت رشد آهسته آنها، به این معنی است که می توانید آنها را تا زمانی که ریشه ها از سوراخ های زهکشی خارج می شوند، رها کنید. اگر نهال خود را از یک گلدان کوچک 6 سانتی جابجا می کنید، آن را به ظرفی ارتقا دهید که دو برابر عمیق تر و لبه آن پهن تر است. از مخلوط خاک گلدانی اسیدی به همراه پیت ماس ​​یا ورمی کولیت استفاده کنید.

    گلدانی را انتخاب کنید که دارای هوادهی عالی باشد تا سیستم ریشه ای سالم بماند. گلدان هایی با سوراخ‌های درشت مناسب است، به شرطی که از پوکه لیکا در که گلدان استفاده کنید تا خاک از سوراخ های زهکشی خارج نشود.

    زمستان گذرانی: اگر در منطقه ای زندگی می کنید که دارای آب و هوای سرد است و احتمال سرمازدگی وجود دارد گیاه پپرومیا خود را به داخل منزل بیاورید. در فصل زمستان می توانید میزان آب دریافتی را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. برخی در ماه های زمستان اصلا این گیاه را آبیاری نمی کنند.

    چگونه پپرومیا را شکوفا کنیم؟

    پپرومیا زمانی که به عنوان گیاه آپارتمانی نگهداری می شود به ندرت گل می دهد، اما اگر نور و دمای داخل خانه شبیه تابستان باشد، می‌تواند در هر زمانی در داخل خانه شکوفا شود. شکوفه های بدون عطر آنها به صورت خوشه های دوکی شکل و به رنگ قهوه ای و سبز مایل به سفید ظاهر می شود. آنها شبیه گل نیستند. حتی ممکن است فکر کنید که آنها شاخه هایی هستند که ظاهر گیاه را از بین می برند. می‌توانید آن‌ها را در پایه شاخه برش دهید یا بگذارید وقتی گل به طور طبیعی پژمرده شد، بیفتند. در هر صورت زمان شکوفه‌دهی طبیعی آن تابستان است.

    مشکلات رایج در پپرومیا

    پپرومیا گیاهی کم توقعی است که به آب زیادی نیاز ندارد. و تنها یک مکان روشن دور از نور مستقیم خورشید و بررسی هر چند وقت یکبار خاک برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه نیاز دارد. با این حال، در اینجا نکاتی وجود دارد که نشان می دهد گیاه شما ممکن است به مراقبت بیشتری نیاز داشته باشد.

    • آفات رایج گیاهانپپرومیا: پپرومیا در معرض آفات رایجی هستند که می توانند اکثر گیاهان آپارتمانی را تحت تأثیر قرار دهند: شپشک آردآلود، کنه عنکبوتی و مگس سفید. صابون حشره کش ساده ترین درمان برای این آفات است. در مراحل پیشرفته از غلظت کم سم دیازینون برای سمپاشی استفاده کنید.
    • تغییر رنگ، افتادگی برگها و بوی پوسیده: پوسیدگی ریشه بیماری است که در اثر آبیاری بیش از حد گیاه ایجاد می شود. همچنین ممکن است متوجه بوی پوسیدگی هم بشوید. ساقه های لطیف اغلب گرفتار عفونت قارچی می شوند. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه و یا بیماری قارچی، قبل از آبیاری مطمئن شوید که خاک گیاه در اثر لمس کاملاً خشک باشد. اگر با مشاهده علائم بیماری، بلافاصله و سریعاً اقدام کنید، می توانید گیاه را از مرگ برهانید و درمان کنید. با مشاهده علائمی نظیرتغییر رنگ، افتادگی برگها و بوی پوسیدگی، گلدان خود را با محلول قارچ کش رقیق استریل کنید. همچنین شما به خاک تازه و با زهکشی خوب نیاز دارید. گیاه آلوده را از گلدان بیرون بیاورید و ریشه های پوسیده، سیاه یا قهوه ای تیره را جدا کنید. ریشه های سالم باقی مانده را بشویید. گیاه را بخوابانید و چند ساعت اجازه دهید تا ریشه ها خشک شوند. سپس آن را در گلدان تمیز با خاک تازه بکارید.
    • پیچ خوردگی یا زرد شدن برگ ها: در بیشتر موارد، زمانی که برگ‌های پپرومیا زرد می‌شوند یا شروع به پیچ خوردن می‌کنند، به این معنی است که آب بیش از حد دریافت می‌کند. برگ های زرد شده را جدا کنید. جهت بهبود زهکشی گلدان گیاه را از گلدان خارج کرده و مقداری پوکه لیکاو یا سنگ به ته آن اضافه کنید.

    نظرات
    درج نظر بستن