جستجو
تماس با ما
همه دسته بندی ها
    منو بسته
    بازگشت به همه

    طبقه بندی گیاهان بر اساس شکل ظاهری گیاهان

    طبقه بندی گیاهان بر اساس شکل ظاهری گیاهان

    گیاهان بسیار متنوع هستند و برای تفکیک آن ها از یکدیگر، بر اساس فاکتور های متعددی طبقه بندی می شوند. یکی از آن ها طبقه بندی بر اساس شکل ظاهری گیاهان است. حالا قصد داریم به طور مفصل تر به بررسی این موضوع بپردازیم.
    منظور از شکل ظاهری گیاهان چیست؟
    شکل ظاهری یا فرم کلی گیاهان در حقیقت به حالت سه بعدی آن ها اشاره دارد. این شکل ظاهری برمبنای رشد قسمت های مختلف گیاه اعم از ساقه، برگ، گل ها، شاخه و تنه ایجاد می شود. از کنار هم قرار گرفتن تمام این قسمت ها یک روده فضایی ایجاد می‌شود و این توده ها هر کدام شکل و فرم خاصی دارند.
    قسمت های مختلف گیاهان هنگام رشد در اثر فاکتور های محیطی و ویژگی های خود گیاه به شکل های گوناگونی رشد پیدا می کنند. باعث می شود تا نحوه کنار هم قرار گرفتن برگ ها و شاخه ها ،جهت رشد آن ها، تعداد برگ، گل و... متفاوت باشد.
    تقسیم بندی انواع گیاهان مختلف چگونه انجام می شود؟
    به طور کلی تقسیم بندی های مختلفی برای گیاهان در نظر گرفته می شود. رایج در این تقسیم بندی های گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
    • تقسیم بندی گیاهان مختلف بر مبنای بخش های هوایی آن ها که شامل گیاهان علفی و گیاهان چوبی هستند.
    • تقسیم بندی گیاهان مختلف بر مبنای طول مدت عمر آن ها که شامل گیاهان چند ساله، گیاهان دوسالانه و گیاهان چندین ساله است.
    شکل ظاهری گیاهان چوبی و علفی چه تفاوتی با هم دارند؟
    آن چه باعث تمایز گیاهان چوبی و علفی از هم می شود، نحوه رویش اندام های هوایی آن ها است.
    ویژگی های ظاهری گیاهان چوبی:
    به طور کلی در گیاهان چوبی اندام های هوایی آنها کاملاً سفت شده و حالت چوبی به خود گرفته اند این گیاهان در سه فرم کلی وجود دارند.
    • درخت ها:
    گیاهانی که به آنها درخت گفته می شود، تنه اصلی و شاخه های فرعی دارند. بخشی که به مرور زمان تنومند می شود، به عنوان تنه اصلی گیاه شناخته می شود و سایر شاخه های منشعب از آن به عنوان شاخه های جانبی نام می گیرند.
    • درختچه ها:
    مهم ترین تفاوت بین درخت ها و درختچه ها این است که در آن ها چند شاخه، به عنوان شاخه اصلی شناخته می شود.
    • گیاهان خزنده:
    گیاهان خزنده همانند درختان و درختچه ها یک بخش اصلی دارند که به عنوان شاخه اصلی شناخته می شود. شاخه اصلی و اندام هوایی آن ها حالت چوبی و سفتی دارد. فرق گیاهان خزنده با دو گروه قبلی این است که این گیاهان توانایی ایستادن روی تنه اصلی خود را ندارد.
    ویژگی های ظاهری گیاهان علفی:
    بر اساس شکل ظاهری گیاهان دو دسته علف ها و گیاهان خزنده وجود دارد.
    • علف ها:
    الف نام گیاهانی است که در آن ها اندام های هوایی ظاهره علفی دارند و در هنگام رویش توانایی ایستادن روی ساقه اصلی خود را دارند به طور مثال گیاهان شمعدانی، ریحان و حسن یوسف نوعی از علف ها هستند.
    • گیاهان خزنده:
    گیاهان خزنده ای که جزء علف ها طبقه بندی می شوند، دارای اندام های هوایی علف مانند هستند و رشد آن ها به صورت خزنده پیش می رود. از این نمونه می‌توان به گیاهانی مثل کدو، توت فرنگی و خیار اشاره کرد.
    طبقه بندی انواع گیاهان بر اساس فرم ظاهری آن ها چگونه انجام می شود؟
    هر کدام از گیاهان دارای شکل مخصوص به خود هستند که این شکل ظاهری در حقیقت بخاطر نحوه رویش آن ها است.
    گیاهان هرمی شکل:
    شکل ظاهری گیاهان هرمی مانند کله قند است و وقتی در کنار هم کاشته می شوند، بسیار مستحکم هستند. در زمین هایی که فاقد پست و بلندی هستند، نمود بیشتری پیدا می کنند. از این جمله می‌توان به درخت نوئل آبی اشاره کرد.
    شکل ظاهری گیاهان مخروطی شکل:
    این گیاهان همان طور که از نام شان پیداست، در طول رشد کاملا حالت مخروطی شکلی دارند و جلوه بسیار زیبایی به محیط اضافه می کنند. گیاهان مخروطی را به شکل دلخواه میتوان هرس کرد تا فرم کلی آن ها شبیه هم شود‌. یکی از معروف ترین گیاهان مخروطی، سرو است
    گیاهان ستونی شکل:
    شکل ظاهری گیاهان ستونی تقریباً شبیه به گیاهان مخروطی فرم است. آن چه باعث تمایز این دو گیاه از یکدیگر می شود، نوک گیاهان است. گیاهان ستونی شکل حالت مدور دارد. این گیاهان را هم مانند گیاهان مخروطی به کمک هرس کردن می‌توان به اشکال گوناگونی در آورد. از معروف ترین گیاهان ستونی شکل می توان به درخت افرا اشاره کرد.
    گیاهان به شکل مدور:
    این گیاهان به عنوان یکی از رایج ترین اشکال گیاهان به شمار می روند. آن ها هنگام رویش جهت خاصی ندارند. یکی از معروف ترین گیاهان مدور گیاه برگ ریز است. از این گیاهان به طور گسترده‌ ای در فضا سازی محیط های آموزشی، مثل مدارس استفاده می شود.
    گیاهان چتری شکل:
    شکل ظاهری گیاهان چتری به این صورت است که به تدریج و با افزایش ارتفاع درخت از گستردگی شاخه های گیاه کاسته می شود و در قسمت های پایین تر حالت گسترده‌ تری دارند. گیاهان چتری در محیط‌های هموار، رشد بهتری خواهند داشت. معمولاً در اطراف ساختمان ها کاشته می شوند از این نمونه می توان به ابریشم ایرانی و توت مجنون اشاره کرد.
    شکل ظاهری گیاهان با اشکال خاص و بدیع:
    آن چه باعث تنوع دادن به شکل ظاهری گیاهان خاص می شود، شرایط محیطی رشد آن ها است. در حقیقت بر اساس محیطی که این گیاهان در آن رشد می کنند، ممکن است اشکال مختلفی به خود بگیرند که بسیار نامنظم هستند. این گیاهان جلوه بسیار زیبایی به محیط می بخشند. با وجود اینکه این گیاهان به صورت آزادانه در جهت های مختلف می توانند رشد کنند در حقیقت شاخه های آن ها یک شبکه منظم را تشکیل می‌دهند.
    کلام پایانی
    شکل ظاهری گیاهان آهنگ پدر انتخاب گیاهان برای فضای منزل یا طراحی فضای بیرونی دارند. با کنار هم قرار دادن گیاهانی که از نظر شکل ظاهری با یکدیگر تناسب دارند، می توان محیط زیبایی را پدید آورد.

    نظرات
    درج نظر بستن