با گسترش روز افزون زندگی شهری و خانه های آپارتمانی دیگر خبری از حیاط های پرگل خانه های قدیمی نیست. به همین دلیل بسیاری از مردم به فکر یک راه حل مناسب هستند. استفاده از گیاهان آپارتمانی گلدار، می تواند یک گزینه بسیار عالی باشد. گیاهان دارای جلوی بصری بالایی هستند و باعث می شوند که محیط اطراف زیباتر به نظر برسند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق تر این نوع از گیاهان آپارتمانی بپردازیم.
این گیاهان در حقیقت جزئی از گیاهان زینتی به شمار می رود. مهم ترین مشخصه گیاهان زینتی، مقاومت بسیار بالا و امکان رشد در فضا های سربسته مثل منازل مسکونی و اداره ها است. همانطور که از نام این دسته پیداست این گیاهان را برای تزیین و زیباتر کردن فضای یک اتاق خریداری می کنند. برخی از انواع این گیاهان این قابلیت را دارند که هوای اطراف خود را تسویه کنند. با توجه به مقاومت بسیار بالا، در اکثر اوقات این گیاهان سرسبز هستند و رشد و پرورش آن ها به سهولت انجام می شود. بسیاری از گیاهان این خانواده در غذاهایی که سایه باشند، امکان رشد دارند. همچنین این گیاهان نیازمند آبیاری به مقدار زیاد نیست.
اکثر این گیاهان بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هستند. هر یک از آنها در شرایط محیطی مخصوص به خود رشد می کنند. در پرورش گیاهان آپارتمانی گلدار باید به میزان آب مورد نیاز، نحوه دریافت نور مستقیم یا غیر مستقیم، نوع خاک، دمای محیط اطراف و رطوبت توجه کنید. هنگام خرید باید به این نکات توجه کنید و با توجه به موقعیت قرارگیری ساختمان، گیاهی متناسب با شرایط محیطی و محل نگهداری خریداری کنید.
متاسفانه بسیاری از مردم بر اساس یک باور عامیانه تصور می کند که تمام گیاهان باید در برابر تابش مستقیم آفتاب باشند. احتمالا این باور به این دلیل شکل گرفته که درختان تنومند فضا های باز را مشاهده می کنند و این طور در نظر می گیرند که نور زیاد باعث رشد هرچه بهتره گیاهان خواهد شد. در حقیقت چنین موضوعی صحت ندارد و تمام گیاهان اعم از گیاهان گلدار و... به شرایط نوری مخصوص به خود نیاز دارند.
مهمترین نکته که هنگام خرید این گیاهان باید به آن دقت کنید فراهم آوردن شرایط محیطی نزدیک به محیط اصلی رشد آن ها می باشد. به طور مثال می توان گفت اغلب این گیاهان بومی مناطق استوایی هستند بنابراین اتاقی با شرایط محیطی نزدیک به این آب هوا برای رشد بهتر آن ها ضروری است. برخی از انواع گیاهان آپارتمانی تمایلی به همزیستی مسالمت آمیز با سایر گیاهان در کنار یکدیگر ندارند، بنابراین باید با فاصله از گیاهان دیگر باشند. مورد بعدی حساسیت به جابجایی برخی از گیاهان است. در این قبیل زیاد است بنابراین اول باید شرایط موجود را به دقت بررسی کنید و سپس اقدام به خرید نمایید.
تنوع این گیاهان بسیار زیاد است، در ادامه برخی از پرطرفدار ترین آن ها را بررسی می کنیم:
گیاه آنتوریوم یا گلپر آمین گو یکی از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی گلدار است که گل هایی به رنگ قرمز دارد. این گیاه را نمادی از خونگرمی می شناسند. مراقبت از آن بسیار آسان است. نیاز به نور غیر مستقیم خورشید دارد و بهتر است به نحوی آبیاری شود که خاک آن همیشه نمناک باشد. بهتر است در معرض تابش نور آفتاب قرار بگیرد. بهترین نحوه آبیاری این گیاه گلدار آپارتمانی استفاده از اسپری آبپاش است.
این گیاه بومی مناطق گرمسیری کشورهایی مثل تانزانیا و آفریقا میباشد. از دسته گیاهان گل دار گوشتی است و تنوع رنگ بسیار بالایی دارد. مهم ترین خصوصیت ظاهری آن، برگ های مخملی مانند و کرک دار است. خاک این گیاه باید مرطوب باشد بهترین حالت آبیاری به این گیاه گل داره آپارتمانی اسپری آب است. بهترین حالت نوری برای بنفشه آفریقایی، تابش غیر مستقیم نور خورشید است.
گیاه پتوس بومی مناطقی از اقیانوس آرام است. یکی از مهم مشخصات گیاه پتوس، حالت ابلق برگ های آن می باشد. این گیاه در تصفیه هوای محیط موثر است. با اینکه گل نمی دهد اما زیباست و به خاطر ترکیب رنگ ابلق با برگ سبز، جلوه های بصری بسیار زیبایی دارد و به همین دلیل جزء گیاهان گلدار آپارتمانی طبقه بندی می شود. یا نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. آبیاری از آن زمانی باید انجام شود که خاک آن به طور کامل خشک شده است.
خاستگاه این گیاه مناطقی از هندوستان و کلمبیا می باشد. طول عمر نسبتاً طولانی دارد و در سرتاسر عمر خود فقط یکبار گل می دهد. معمولاً این گیاه قبل از اینکه طول عمرش به پایان برسد از محل پاجوش ها شروع به رشد مجدد می کند. برگ های این عضو خانواده گیاهان آپارتمانی گلدار به رنگ سبز است که براکته های زرد نارنجی و قرمز و... در آن دیده میشود.
تنوع گیاه ارکیده در دنیا بسیار زیاد است و گونه های زیادی از آن در سراسر جهان پیدا می شود. یک نکته مهم در نگهداری از ارکیده جنس خاک آن است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و از خاک مخصوص استفاده شود. در آبیاری این گیاه باید همواره رطوبت آن حفظ شود.
یک عضو دیگر از این خانواده، گیاه حسن یوسف است که رنگ های بسیار زیبایی دارد. این گیاه نسبت به دماهای پایین حساس است. همچنین از نظر نوری نیازمند قرار گرفتن در معرض تابش نور غیر مستقیم است.
یکی از عناصر زیبا و چشم نواز در طراحی دکوراسیون داخلی خانه ها، استفاده از گیاهان آپارتمانی گلدار است. انواع مختلفی از این گیاهان در بازار وجود دارند که دارای ویژگی های خاصی هستند. نگهداری از آن ها مانند سایر گیاهان مستلزم رعایت نکات مختلف است.