جستجو
تماس با ما
همه دسته بندی ها
    منو بسته
    مشاهده به عنوانن جدول لیست
    مرتب سازی بر اساس
    نمایش در هر صفحه
    دراسنا کوردیلین، گلدان سفالی

    معرفی گیاه کوردیلین

    گیاه کوردیلین بومی منطقه جنوب شرقی آسیا، گینه‌نو و شمال شرقی استرالیا است. نام انگلیسی آن Flaming dragon tree و نام علمی آن Cordyline terminalis است و همچنین از خانواده  گیاهان Asparagaceae است. این گیاه به دلیل برگ‌های زیبا و خوش‌رنگی که دارد توجه بسیاری از افراد را به خود جذب کرده و علاوه بر نگهداری در آپارتمان و دفتر کار برای هدیه دادن نیز مناسب است.

    آشنایی با گیاه کوردیلین

    این گیاه نام‌های دیگری ازجمله اژدهای آتشین ، پالم ، King of tropical foliage و کوردلینا نیز دارد. همان‌طور که گفته شد گیاه کوردل برگ‌های بسیار زیبایی دارد، این برگ‌ها نیزه‌ای بوده و به رنگ سبز تیره و براق هستند. هم‌چنین برگ‌ها حاشیه‌ای به رنگ قرمز و متمایل به ارغوانی دارند؛ که سبب زیبایی گیاه شده است. ایم گیاه اگر در گلدان کاشته شود در شرایط مناسب می‌تواند تا حدود یک متر رشد کند ولی اگر در باغچه کاشته شود تا ارتفاع ۴ متر رشد می‌کند. یک نوع از این گیاه به نام کوردیلین استرالیس، گل‌هایی به رنگ زرد و قرمز می‌دهند که گل‌های قرمز به میوه‌های قرمز تبدیل‌شده که مصرف خوراکی داشته و کاربردی هستند. این گیاه به دلیل اینکه رطوبت دوست است در نواحی گرم و مرطوب و در آپارتمان‌هایی با هوایی با رطوبت نسبتا بالا رشته خوبی دارد.

    نگهداری از گیاه کوردیلین

    آبیاری:  

    این گیاه به دلیل اینکه رطوبت دوست است باید در آبیاری آن دقت کنید. در روزهای گرم باید از قبل از خشک شدن خاک به آن آب داد. در این روزها به دلیل اینکه مقدار تابش نور به این گیاه زیاد است، گیاه نیز به آب بیشتری نیاز دارد. برای جلوگیری از سوختن نوک برگ‌ها و قهوه‌ای شدن آن‌ها به دلیل خشکی هوا، باید گیاه را مرتباً غبار پاشی کرد.

    رطوبت:

     برای تامین رطوبت موردنیاز این گیاه باید زیرگلدانی را ابتدا پر از سنگریزه کرده و تا نیمه دیواره آن را پر از آب کرد. بعدازآن باید گلدان را بر روی سنگریزه‌ها قرارداد به‌طوری‌که کف گلدان با آب در تماس نباشد. از این روش می‌توان رطوبت موردنیاز گیاه را تامین کرد. به دلیل اینکه گرمای محیط آب داخل زیرگلدانی را تبخیر کرده و رطوبت وارد هوای اطراف گیاه می‌گردد.

    دما:

    دمای موردنیاز برای رشد مناسب گیاه کوردیلین دمای ۱۸الی 21 درجه سانتی‌گراد است و اگر دما از این پایین‌تر رود و هوا سردتر شود، برگ‌های گیاه می‌پوسند و درنهایت گیاه از بین می‌رود.

    نور:

    این گیاه در مکان‌های نیمه سایه و مکان‌های پرنور به خوب رشد می‌کند ولی نباید گیاه در معرض تابش نور مستقیم خورشید مخصوصاً در روزهایی که هوا گرم است قرار گیرد. در روزهای معتدل برای شکل‌گیری و تثبیت رنگ درخشان قرمز برگ‌های گیاه نیاز است که دو الی سه ساعت در صبح این گیاه نور بتابد.

    خاکمناسب برای گیاه کوردیلین 

    برای اینکه از جمع شدن آب در کنار ریشه گیاه جلوگیری شود باید خاک زهکشی خوبی داشته باشد به همین منظور می‌توان از مخلوط پیت موسیا کوکوپیت + خاک‌برگ+ خاک معمولی استفاده کرد. برای تعویض گلدان گیاه معمولا هر دو سال یک‌بار کافی است ولی اگر دیدید؛ که از منافذ زیر گلدان ریشه‌های گیاه بیرون زده‌اند، باید گلدان را تعویض و از گلدان بزرگ‌تری استفاده کرد.

    کود دهی و تغذیه: 

    اگر دیدید که برگ‌های گیاه کوردیلین ریز و کوچک شده‌اند باید هر سه ماه یک‌بار طبق فرمول کودهای مخصوص گیاهان زینتی استفاده کرده و به خورد گیاه داد؛ زیرا کوچک شدن برگ‌های گیاه نشان‌دهنده کمبود مواد غذایی هستند اما باید توجه داشت که در ماه‌های زمستان نباید به این گیاه کود داد.

    مشکلات و آفات گیاه کوردیلین

    همان‌طور که در قسمت‌های بالا گفتیم خشکی هوا باعث سوختن نوک برگ‌ها و قهوه‌ای شدن آن‌ها می‌شود ولی عامل دیگری که موجب سوختگی نوک برگ‌ها می‌شود فلوراید موجود در آب است. این گیاه به فلوراید موجود در آب حساس است و باعث می‌شود و حاشیه برگ‌های آن بسوزند و در شرایط حادتر کل برگ قهوه‌ای شده و درنتیجه کامل از بین برود. برای اینکه با این مشکل روبرو نشوید باید برای آبیاری گیاه آب را ابتدا ۴۸ ساعت کنار گذاشته و بعد استفاده کنید. برای این گیاه نور بیش‌ازاندازه و کمبود نور نیز خطرناک است. در دمای بیش از ۲۴ درجه سانتی‌گراد باید گیاه را مقابر پاشی کرد تاپ برگ‌های گیاه و خشک نشوند ولی این عمل را در معرض تابش آفتاب انجام ندهید تا برگ‌های گیاه نسوزند. کمبود نور برای این گیاه باعث شده تا برگ‌های آن کم‌رنگ شده و رنگ زیبای آن مخصوصاً رنگ قرمز در برگ‌های قرمز از بین برود. عامل دیگری که باعث از بین رفتن رنگ گیاه می‌شود استفاده بیش‌ازاندازه از کود است. برخی افراد سبب زرد شدن برگ‌های گیاه کوردیلین می‌شوند که چند مورد از این آفات را نام می‌بریم. کنه تارعنکبوتی و شپشک آرد آلود که به ترتیب زیر برگ‌های گیاه و روی ساقه فعالیت می‌کنند سبب زرد شدن برگ‌ها می‌گردند. شته و تریس نیز این گیاه را موردحمله قرار می‌دهند. محلی که تریس از شیره گیاهی تغذیه کرده است، رگه‌های خاکستری نقره‌ای ایجاد می‌گردد. برای از بین بردن این آفات می‌توان از سوم سیستماتیک استفاده کرد.

    سخن آخر

    نکته‌ای که راجع به این گیاه کوردیلین وجود دارد این است؛ که درست است با گیاه دراسنا شبیه است و مانند آن در خانواده گیاهان Asparagaceae قرار دارد ولی به یک زیر خانواده مجزا از آن تعلق دارد.

    از انواع گیاه میتوان به C. indivisa، C.fruticosa، C. manners-suttoniae و C.obtecta اشاره کرد.

    امید است با مطالعه مطالب این مقاله اطلاعات مفیدی درباره این گیاه به دست آورید.

    فیلتر Close