جستجو
تماس با ما
همه دسته بندی ها
    منو بسته
    بازگشت به همه

    نحوه پرورش گیاه کاکتوس

    نحوه پرورش گیاه کاکتوس

    پرورش گیاه کاکتوس به خاطر رسیدگی و مراقبت بسیار کم امروزه مورد توجه قرار گرفته است. کاکتوس دارای گونه های مختلف و زیادی است، به همین دلیل شما می توانید از متنوع ترین انواع این گیاه استفاده کنید. کاکتوس از جمله گیاهانی است که در تصفیه هوا نقش مؤثری را بر عهده دارد. کاکتوس با نام علمی Cactaceae از خانواده Caryophllales است. این گیاه دارای ساقه ای کلفت است که به صورت علفی و یا چوبی مشاهده می شوند و در ایران گونه های گوشتی و تیغدار کاکتوس بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

    میزان نوردهی برای پرورش گیاه کاکتوس

    کاکتوس از جمله گیاهان بسیار نور دوست است. در بسیاری از آپارتمان ها به دلیل کمبود نور، متأسفانه برخی توانایی پرورش گیاه کاکتوس را ندارند. دقت کنید که 2 الی 5 ساعت نور مستقیم خورشید برای پرورش این گیاه لازم است. لطفاً اگر در فضای آپارتمانی به پرورش این گیاه می پردازید، این نکته را نیز در نظر بگیرید.

    نحوه آبیاری گیاه کاکتوس

    آبیاری انواع گوناگون کاکتوس را نمی توان یکسان در نظر گرفت. این سه عامل یعنی دمای محیط،شدت نور و  میزان رطوبت را جزء عوامل مهم و کلیدی برای پرورش این گیاه جهت آبیاری مدنظر قرار دهید. در فصول گرم سال، چنانچه 30 الی 40% آب گلدان این گیاه خشک شده باشد، می توان به آبیاری بپردازید. طبیعتاً در فصول سرد سال، گیاهی مانند کاکتوس آنچنان به آبیاری نیاز ندارد و در ماه 1 مرتبه برای آبیاری مناسب است.

    خاک مناسب برای پرورش گیاه کاکتوس

    زمانی که خاک گلدان گیاه کاکتوس نامناسب باشد، شما با عدم جذب آب رو به رو خواهید شد. ماجرا به همین جا ختم نمی شود به این دلیل که، مرطوب بودن همیشگی خاک، پوسیده شدن ریشه و آفت زدن گیاه همگی جزء عوامل نامناسب بودن خاک است. خاک مناسب پرورش گیاه کاکتوس یک خاک زهکشی شده است. 70%ماسه شسته شده(بدون خاک)+15%ماس+15%ورمی کمپوست بهترین ترکیب برای تهیه خاک این گیاه است. خاک مناسب مناطق پر باران ماسه (۲ پیمانه) + خاک مزرعه( ۱ پیمانه) + کود حیوانی(۱ پیمانه) + تفاله چای (به اندازه کافی) را بهتر است مورد استفاده قرار دهید. خاک مناسب مناطق خشک نیز ماسه( ۵/۱ پیمانه) + خاک مزرعه( ۵/۰ پیمانه) + خاک رس (۵/۰ پیمانه) + تفاله چای را بهتر است مدنظر قرار دهید. معمولاً گیاهان گلدانی بهترین گزینه برای کاشت انواع کاکتوس محسوب می شود.

    دمای مناسب پرورش گیاه کاکتوس

    هر نوع گیاهی برای پرورش خود به دمای خاصی نیاز دارد. پرورش گیاه کاکتوس به این دلیل که نسبت به تغییر دمایی مقاوم است، تا این حد مورد استقبال قرار گرفته است. محدوده دمایی این گیاه زیر ۵ درجه و بالای ۴۵ درجه سانتی‌گراد است. اندازه گیاه کاکتوس و شرایط محیطی برای پرورش را نیز باید در نظر بگیرید. در فصل زمستان باید گیاه را به مکانی خنک انتقال دهید و آبیاری را بسیار محدود کنید.

    روش تکثیر گیاه کاکتوس

    تکثیر با بذر، تکثیر با قلمه، تکثیر پاجوش، تکثیر شاخه‌های مجاور و تکثیر ساکولنت با برگ هرکدام جزء روش‌های تکثیر این گیاه در زمان پرورش هستند. قلمه زدن معمول ترین روش تکثیر این گیاه است. شما در ابتدای تابستان می توانید از این روش استفاده کنید. شما برای نگهداری قلمه بهتر است آن را درون آب ولرم(حدود 45 درجه سانتی گراد) قرار دهید. سرساقه و یا قسمتی از ساقه برای انتخاب قلمه مناسب است. در زمان کاشت گیاه در خاک، به فاصله کاکتوس ها دقت کنید. نباید کاکتوس ها را با فاصله ای بسیار کم در کنار یکدیگر بکارید. همچنین سعی کنید از گلدان هایی کم عمق برای کاشت و پرورش گیاه کاکتوس استفاده کنید.

    ایده برای کاشت و پرورش این گیاه در منزل

    برای پرورش گیاه کاکتوس در منزل، ما چند ایده را پیشنهاد می کنیم. استفاده از سبدهای آویز، ایجاد باغچه ای عمودی و استفاده از فنجان می توانند ایده های مناسبی باشند. استفاده از فنجان برای کاشت کاکتوس به زیبایی دکوراسیون مورد نظر شما نیز کمک می کند. گلدان های کم عمق و مسطح می تواند برای ایجاد باغچه ای عمودی بهتری گزینه باشد که انواع گوناگون کاکتوس بتوانید استفاده کنید.

    سخن پایانی

    به صورت مختصر و مفید در مورد پرورش گیاه کاکتوس با شما صحبت کرده ایم. در حال حاضر بسیاری از افراد از گونه های متفاوت کاکتوس به خاطر پرورش و سبک نگداری ساده ای که دارد استقبال می کنند. این نکته را در نظر بگیرید که کاکتوس از جمله گیاهان بسیار مقاوم و البته بسیار متنوع است که شما می توانید به صورت آنلاین نسبت به خرید عمده گونه های متفاوت این گیاه نیز از یک سایت اینترنتی اقدام کنید. به هر حال در برابر تغییرات دمایی این گیاه بسیار مقاوم است و شما در مقابل نور خورشید می توانید به نگهداری آن بپردازید. از لحاظ آبیاری و نوع خاک هم با شما به صورت مفید صحبت کرده ایم. اینچنین دیگر دغدغه ای بابت نگهداری و پرورش این گیاه در طولانی مدت وجود ندارد.

     

    نظرات
    درج نظر بستن