جستجو
تماس با ما
همه دسته بندی ها
    منو بسته
    بازگشت به همه

    نکات مهم پرورش گیاه بنجامین ابلق در خانه

    نکات مهم پرورش گیاه بنجامین ابلق در خانه

    نگهداری و پرورش گیاه بنجامین ابلق در خانه نکاتی دارد که باید قبل از اقدام به پرورش این گیاه بخوانید و با الزامات و سبک زندگی این گیاه آشنا شوید. با آگاهی از آفات و بیماری‌ها و راه‌های پیشگیری از این گونه بیماری‌ها می‌توانید گیاهی تازه و زیبایی را در آپارتمان یا خانه خود پرورش دهید.

    پرورش گیاه بنجامین ابلق در خانه و نکاتی برای نگهداری بهتر این گیاه

    نام فارسی این گیاه فیکوس بنجامین و نام علمی آن ficus benjamina است. در زبان انگلیسی به این گل انجیر مجنون نیز می‌گویند. این گل زیبا از خانواده موراسه می‌باشد. معیار زیبایی این گیاه برگ و تنه آن است که گل نمی‌دهد. فیکوس بنجامین یکی از موفق‌ترین گیاهان زینتی آپارتمانی است. با این حال نگهداری و پرورش گیاه بنجامین ابلق در خانه کمی سخت است، بنابراین باید بیشتر مراقب باشید.

    معرفی ظاهری این گیاه

    این گیاه دارای برگهای سبز روشن، بیضی شکل و نوک تیز است. شاخه‌های فیکوس بنجامین، آویزان و مجنونمی باشند. این گیاه در فضای باز می‌تواند به ۵ متر برسد. انتقال گیاه از گلفروشی یا گلخانه به فضای دیگری مانند آپارتمان یا فضای باز، گیاه را با تغییر تحت استرس قرار می‌دهد. انتقال گیاهان از مکانی با نور و رطوبت کافی به مناطق تاریک و خشک خانه باعث از بین رفتن و زرد شدن برگ ها، ریزش و حتی از بین رفتن کامل گیاه می‌شود. بنابراین، باید برای پرورش گیاه بنجامین ابلق و هر گیاهی در خانه، اطلاعات کافی به دست آورید.

    انواع گل بنجامین

    گل بنجامین انواع مختلفی دارد که در زیر به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود. هر نوع گل بنجامین به دلیل شکل و رنگ برگ‌ها نامگذاری شده است.

    1. گل بنجامین ابلق با برگ‌های سبز روشن و سفید

    2. گل بنجامین سیلور با برگ‌های سبز تیره و سفید

    3. گل بنجامین بلاک با برگ‌های سبز تیره (سیاه)

    4. گل بنجامین سبز با برگ‌های سبز روشن

    میزان نور و دمای مورد نیاز برای پرورش گیاه بنجامین ابلق

    فیکوس بنجامین به نور زیادی نیاز دارد اما نور مستقیم خورشید به خصوص از پشت شیشه به برگ‌های گیاه آسیب می‌رساند. دمای ایده آل برای بنجامین ابلق در تابستان 25 درجه سانتیگراد و در زمستان 15 درجه سانتیگراد است. دمای اتاق برای این گیاه بهینه می‌باشد. توجه داشته باشید که این گیاه به سرما حساس است.

    چه زمانی برای آبیاری گیاه مناسب است و گل بنجامین ابلق هر چند روز نیاز به آبیاری دارد؟

    نگهداری و پرورش گیاه بنجامین ابلق در خانه نیاز به آبیاری به موقع و مناسب دارد. برای آبیاری این گیاهان باید سطح خاک خشک شود. برای اینکه ببینید خاک خشک است یا نه، باید انگشت خود را تا بند اول وارد خاک کنید. این کار را می‌توان با استفاده از خلال دندان یا ابزار مشابه انجام داد. اگر خاک خشک است، می‌توانید آبیاری را شروع کنید. آب مناسب برای آبیاری باید بدون املاح باشد. توصیه می‌شود چند ساعت در دمای محیط بماند و پس از ته‌نشین شدن املاح از آبی که به دمای محیط رسیده است، استفاده کنید. آبیاری با آب سرد برای گیاهان مضر است و در صورت آبیاری بیش از حد گیاهان و مرطوب شدن خاک، پوسیده می‌شود. آبیاری تابستانی را تا دو بار در هفته و آبیاری زمستانی را به هر 7 تا 10 روز یکبار کاهش دهید.

    اسپری کردن برگ های بنجامین ابلق

    برگ‌های گیاه را باید در دو هفته اول پس از آوردن گیاه به خانه هر روز اسپری کنید. پس از دو هفته، این مقدار را به یک روز در میان کاهش دهید و این روند را به مدت یک ماه ادامه دهید. پس از یک ماه می‌توان هفته‌ای دو بار روی گیاهان را با آب اسپری کرد. مواظب باشید که آب زیادی روی برگ‌ها نپاشید. همین که مثل شبنم روی برگ‌ها بنشیند کافی است.

    تغذیه گیاه و خاک مناسب

    کوددهی گیاهان فقط در بهار و تابستان انجام می‌شود. کوددهی زمستانه اصلا برای گیاهان مناسب نیست. مقدار این کود 3 گرم در لیتر، هر 2 تا 3 هفته یکبار می‌باشد.

    خاک مناسب برای پرورش گیاه بنجامین ابلق

    با فرض اینکه خاک را 10 قسمت در نظر بگیرید، این گیاه به 2 قسمت ماسه، 2 قسمت کود، 4 قسمت برگ، 1 قسمت سبوس برنج و 1 قسمت خاک باغچه نیاز دارد. اگر سبوس برنج ندارید می‌توانید از خاک پیتماس استفاده کنید. تعویض گلدان یکی از ملزومات این گل است. بهتر است هرساله گلدان را عوض کنید.

    نحوه تکثیر گیاه بنجامین ابلق در خانه

    برای تکثیر این گیاه به روش قلمه زنی بهتر است در اواخر بهار که شاخه‌های جوان کمی سفت شده‌اند اقدام به قلمه زنی کرد. شاخه‌ای با برگ‌های زیاد یاشه را انتخاب کرده و به صورت مورب به ارتفاع 8 تا 10 سانتی متر ببرید و در ظرف ماسه قرار دهید. در صورت تغذیه با هورمون‌ها ریشه‌زایی سریعتر انجام می‌شود. برای ریشه‌زایی باید هر روز از زیر آبیاری کنید. روش دوم این است که شاخه‌ها را زخمی کرده و دور آن را با خزه بپوشانید و خزه را مرطوب نگه دارید تا ریشه‌های جدید از محل زخم ظاهر شوند. حالا می‌توانید شاخه‌ها را قطه کنید و در گلدان مناسب قرار دهید. ابتدا قلمه‌ها را در گلدانی به قطر 6 تا 8 سانتی متر قرار دهید و زمانی که برگ‌ها ریزش نکرد و گیاه رشد کرد آن را به گلدانی به قطر 12 سانتی متر منتقل کنید.

    سخن پایانی

    برای نگهداری و پرورش گیاه بنجامین ابلق باید بدانید نکاتی که در این مقاله به آن اشاره شد، الزامی است. بنجامین ابلق نیز مانند هر موجود زنده دیگری نیازمند توجه ویژه‌ای است.

    نظرات
    درج نظر بستن