مراقبت از گیاه پتوس مرمری
این نوع از پتوس، گیاهی آسان برای رشد است. آنها می توانند تقریبا در هر فضایی از خانه شما بخوبی رشد کنند و برای رشد به عملیات باغبانی حرفه ای مانند هرس منظم یا تعویض دوره ای گلدان نیاز ندارند در واقع پتوس مرمری از این ریشه اندکی دارد لذت می برد و فقط هر دو سال یک بار باید گلدان آن تعویض و با سایز بزرگتر منتقل شود.
گیاه پتوس مرمری با این که توانایی گل دهی دارد، با این حال در میحط خانه بندرت گل می دهد علاوه بر این زیبایی خیره کننده شاخ و برگ های این گیاه در مقبال گل های آن بسیار ناچیز است.
در هر صورت اگر به اندازه کافی بخت یار شما باشد و گیاه پتوس مرمری شما به گل بنشیند، این نشانه بزرگی است گیاه تحت مراقبت شما، شاد و سالم است.
نور
مانند بسیاری از پتوس ها ، پتوس مرمری بهترین رشد را با نور آفتابی غیر مستقیم دارد. پتوس ها می توانند در ساعتی از روز مانند صبح ها و عصر ها نور مستقیم را تحمل کنند، اما بطور کلی باید از قرار دادن پتوس مرمری خود در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
خاک
بطور کلی، پتوس مرمری می تواند در انواع خاک بخوبی رشد کند تا زمانی که گلدان بخوبی زهکشی شده باشد.
اما مناسب ترین خاک برای گیاه شما خاکی است بخوبی زهکشی شده و لومی باشد ، خاک لومی خاکی است که با خاک استاندار گلخانه ای که به نسبت 40 درصد شن ، 40 درصد سیلت و 20 درصد رس به همراه مواد هوموسی و مواد آلی ترکیب شده باشد که به آسانی در فروشگاه ها در دسترس است. با این حال شما می توانید از مخلوط خاک گلدان، پرلیت و خاک برگ یا کمپست جهت تهیه یک خاک سبک و مناسب برای رشد گیاه پتوس مرمری خود تهیه کنید.
آبیاری
پتوس های مرمری از آبیاری مداوم لذت می برند، در حالی که نسبت به خشکی هم معمولا مقام هستند؛ بنابراین اگر آبیاری گاه به گاه را فراموش کردید، نگران نشوید!
در حالت ایده آل زمانی که 4 تا 6 سانتی متری سطح خاک خشک شد، باید آبیاری شوند.
دما و رطوبت
پتوس های مرمری در دما و رطوبت استندارد خانه بخوبی رشد می کند از این حیث گیاه هان ایده آلی هستند.
گیاه پتوس مرمری گیاه مقام به سرما نیست پس از قرار دادن گیاه در دمای کمتر از 13 درجه سانتی گراد جدا خودداری کنید.
فرآهم آوردن رطوبت اضافی به پتوس مرمری سبب تشویق به رشد بهتر و قوی تر گیاه می شود از این رو قرار دادن گیاه در فضایی از خانه که رطوبت بیشتری دارد برای گیاه مطلوب تر خواهد فضا هایی نظیر آشپزخانه و حمام.
برای فراهم کردن رطوبت می توانید از دستگاه های رطوبت ساز سرد و یا درست کردن جزیره با سنگ ریزه در زیر گلدان استفاده کنید.
کود
تا زمانی که گیاه شما در خاک لومی کاشته شده است استفاده از مواد آلی و کود اجباری نیست. اما برای رشد بیشتر و شادابی پتوس مرمری می توانید در دوره رشد (بهار و تابستان) از کود های آلی مایع متعادل، ماهی یک بار استفاده نمایید.
تکثیر پتوس مرمری
پتوس مرمری را براحتی می توان با جدا کردن قلمه های ساقه گیاه تکثیر نمود، که این روش به خودی خود یک راه عالی برای تشویق به رشد بیشتر گیاه فعلی و تولد گیاهان جدید برای هدیه به دوستان است.
برای تکثیر گیاه پتوس مرمری خود مراحل زیر را دنبال کنید:
- قلمه هایی از ساقه گیاه را انتخاب کنید که حداقل 4 تا 5 گره داشته باشند.
- 2 تا 3 برگ پایین از هر قلمه را جدا کنید تا گره ها نمایان شوند و حداقل 2 برگ در بالای قمله باقی بماند.
- قلمه های خود را در درون شیشه پر از آب قرار دهید، مطمئن شوید که ته قلمه ها زیر آب است، درحالی که برگ های بالایی قلمه خارج از آب است.
- شیشه (ها) را در مکانی قرار دهید که نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کنند و برای تازه نگهداشتن آب، آب شیشه در هر هفته تعویض کنید. ریشه ها باید بعد از 2 تا 3 هفته قرار گیری در آب شروع به رشد کنند.
- زمانی که طول ریشه قلمه ها حداقل 3 سانتی متر رسید، زمان آن رسیده است که گیاه را به خاک برگردانید. دقت کنید که در زمان کاشت خاک کمی مرطوب باشد و دور ساقه کاشته شده را کمی با انگشتان خود فشار دهید تا محکم شود.
- پس کاشت قلمه گلدان را در مکانی که نور غیر مستقیم خورشید می تابد قرار دهید، خاک گلدان را تا دو هفته بطور مداوم مرطوب نگاه دارید تا جوانه ها دوباره به خاک عادت کنند.
آفات و بیماری های رایج گیاهی
گیاه پتوس مرمری به چند آفت رایج بین گیاهان آپارتمانی حساس است.
- شپشک آرد آلود
- فلس
- پشه قارچی
- کنه عنکبوتی
- پوسیدگی ریشه
بهترین روش برای مبارزه با این آفت ها بازرسی منظم گیاه برای شناسای علامت های این بیماری ها و جلوگیری به موقع از هجوم کامل آنها می باشد.
از آبیاری بیش از حد گیاه خوداری کنید و مطمئن شوید که گلدان زهکشی خوبی دارد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری کند.
همچنین برای درمان اولیه می توانید از روغن چریش، روغن اکالیپتوس یا اسپری روغن مرکبات استفاده کنید.
مشکلات رایج و شایع در پتوس مرمری
بطور کلی پتوس مرمری از دسته گیاهان آپارتمانی است که نگهداری از آن آسان است و نیاز به مراقبت ویژه ندارد، با این حال اگر گیاه بدرستی آبیاری نشود یا نور کافی بخوبی دریافت نکند باعث قهوه ای و زرد شدن برگ های گیاه می شود.
علت قهوه ای شدن برگ های پتوس مرمری و رفع آن
قهوه ای شدن برگ های پتوس مرمری بعلت کم آبی و یا کمبود رطوبت است. برای رفع قهوه ای شدن برگ های پتوس مرمری دوره آبیاری گیاه را منظم انجام دهید و از قرار دادن گیاه در مکان بیش از حد خشک مانند پنجره های تهویه هوا یا دریچه های گرمایش، خودداری کنید.
علت زرد شدن برگ های پتوس مرمری و رفع آن
اگر گیاه خود را بیش از حد آبیاری کرده باشید، یا گیاه را مستقیم در معرض تابش خورشید قرار داده باشید، برگ های پتوس مرمری شما شروع به زرد شدن می کند.
تشخیص این که کدام یک از موارد علت این مشکل است کمی دشوار است؛ با این حال روال مراقبتی خود را برای گیاه بررسی کنید تا علت اصلی را شناسایی کنید.